PLANTĂ ANUALĂ, RUSTICĂ, MULT UTILIZATĂ ÎN BUCĂTĂRIA ROMÂNEASCĂ
ESTE O VARIETATE CLASICĂ DE MĂRAR,UȘOR DE CULTICAT ÎN GRĂDINĂ SAU ÎN GHIVECE
ARE AROMĂ FOARTE ÎNȚEPĂTOARE SIMILARĂ CU CEA A FENICULULUI
PLANTELE SUNT ÎNALTE, ERECTE , CU FRUNZE MICI
PLANTA PREZINTĂ UN FOLIAJ DENS, DE CULOARE VERDE ÎNCHIS SPECIFIC
ÎNĂLŢIMEA ESTE DE 20-30 CM
MĂRARUL ESTE REZISTENT LA FRIG
SE POATE SEMĂNA ATÂT PRIMĂVARA DEVREME CÂT ȘI TOAMNA ÎN CULTURA PURĂ SAU ASOCIATĂ
SE CULTIVĂ PENTRU FRUNZELE ȘI TULPINILE SALE TINERE CARE SE FOLOSESC LA CONDIMENTAREA SI AROMATIZAREA DIFERITELOR PREPARATE CULINARE, DAR ȘI ÎN INDUSTRIA CONSERVELOR SAU LA PREPAREA MURĂTURILOR
SE POATE CONSUMA ÎN STARE PROASPĂTĂ DAR ȘI DESHIDRATAT
SE ÎNSĂMÂNŢEAZĂ PRIMĂVARA, VARA ŞI TOAMNA
DENUMIREA LATINA: ANETHUM GRAVEOLENS L.
SUNT 500-550 SEMINTE/GRAM
SEMANARE IN CAMP
RARIRE
RECOLTARE
ADANCIME SEMANARE
DISTANTA INTRE RANDURI
MARTIE-IULIE
APRILIE-AUGUST
MAI-OCTOMBRIE
1 CM
25 CM
Recenzii
Nu există recenzii până acum.
Fii primul care scrii o recenzie pentru „„„MĂRAR ANETO (PATRU AGRO) (5Gr.)” Anulează răspunsul
Recenzii
Nu există recenzii până acum.