MĂRAR /ANETO- Franchi Sementi
-
plantă anuală, rustică, mult utilizată în bucătăria românească
-
este o varietate clasică de mărar,ușor de culticat în grădină sau în ghivece
-
are aromă foarte înțepătoare similară cu cea a feniculului
-
plantele sunt înalte, erecte , cu frunze mici
-
planta prezintă un foliaj dens, de culoare verde închis specific
-
înălţimea este de 20-30 cm
-
mărarul este rezistent la frig
-
se poate semăna atât primăvara devreme cât și toamna în cultura pură sau asociată
-
se cultivă pentru frunzele și tulpinile sale tinere care se folosesc la condimentarea si aromatizarea diferitelor preparate culinare, dar și în industria conservelor sau la preparea murăturilor
-
se poate consuma în stare proaspătă dar și deshidratat
-
se însămânţează primăvara, vara şi toamna
-
Denumirea latina: Anethum graveolens L.
- Sunt 500-550 seminte/gram
Semanare in camp Semanare in rasadnita Rarire Transplantare Recoltare Adancime semanare Distanta intre randuri Distanta intre plante Temperatura de germinare minima maxima martie-iulie – aprilie-august – mai-octombrie 1 cm 25 cm 15 cm 10° 25° -



Recenzii
Nu există recenzii până acum.