Soi de ardei potrivit pentru a fi uscat, tradițional in sudul țării și în special în Oltenia,unde , acest ardei roșu uscat se numește rac și din care ,în sezonul rece, se prepară celebra CIORBĂ DE RACI .
Fructele sunt mari, atârnă, în formă de capia cu doua laturi, având o lungime de 14-15 cm., greutatea medie a fructului fiind de 90-100 g. In maturitate tehnică culoarea ardeiului este verde închis, iar în maturitate botanică culoarea este roșu aprins. Pericarpul (pulpa) are o grosime de 5 mm. Recomandat pentru cultura in câmp si in spatii protejate, sere si solarii.
Se cultiva in randuri 70/15-20 cm.
Soi tardiv spre semi-tardiv potrivit și pentru consum proaspăt, pentru, copt ,marinare,conservare,etc.
Pentru productia timpurie, insamantarea se face din 01-15 februarie,pentru cea medie din 01-20 martie,iar pentru cea tarzie incepand din 01-15 aprilie,la o adancime de 0,5-3 cm.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.
Fii primul care scrii o recenzie pentru „Ardei tărănesc pentru uscat /ARDEI RACI (Opal ZI-Bulgaria) (2g)” Anulează răspunsul
Recenzii
Nu există recenzii până acum.